Blue RS225

Näin kesän korvalla ajattelin hankkia auton, jossa on vähän enemmän potkua. Sopivaa autoa etsiessäni vastaan tuli tämä yksilö, Renault Megane Renaultsport 225. No eihän nimi miestä pahenna ellei mies nimeä, vai miten se meni… Oli nimi mikä tahansa, tämä automalli on ainakin lunastanut paikkansa kuumien konttiperien luokassa. Pihalla seisoo vaimon kauppakassina edellisen sukupolven Megane HB 2.0 16V, joten tämä RS225 oli ”luonnollinen” siirtymä uudempaan kalustoon.

Tämä RS eksyi ns. meidän talliin savolaisesta vaihtoautoliikkeestä, jonne annoin vaihdossa perheemme V6-koneisen Espacen. RS Meganella oli ostohetkellä kelattu vajaa 80tkm viiden elinvuoden aikana, joten kilometrejä pitäisi olla vielä reilusti edessäpäin. Auton kori ja tekniikka oli erittäin lyhyen tutustumisen jälkeen mielestäni ok ja kaupat syntyivät. Toki ovipelleissä on ns. parkkipaikkakolhuja, jotka tulen oikaisemaan. Maalipinnastakin on paras kiilto kateissa, mutta täydellinen kiilloitus ja kestovahaus tuovat parannusta asiaan lähiviikkoina. Niistä kerron tarkemmin ensi viikolla.

7.5.2010 RS:sään tehtiin virallinen Renault-vuosihuolto, vaihteistoöljyn vaihto ja jarrunestehuolto. Samalla vaihdoin vaihdekepin nupin uuteen, kun alkuperäisen nupin kaavio oli kulunut ajanmyötä pois.

Kuljettajan kangasmattokin oli kulunut puhki, joten vaihdoin samalla koko mattosarjan uuteen Renault sport-versioon. Kiitos Häkälle avusta. Vaihdekepin pussi on myös hieman nahjistunut, mutta tulen uusimaan sen joskus myöhemmin.

Kesä lähestyy ja nyt pitäisi aloittaa RS-projektin suunnitteleminen ja budjetin kasaaminen. Mielessä on isompi välijäähy, turbon ja välijäähyn parempi putkisto, katin korvausputki + pakoputkiston uusinta, kevyemmät vanteet + ratarenkaat jne… kiloegejä tarvitaan muutama…

10.5.2010 Miracle Teamin kaveri pisti Megatsun ovissa olleet klommot ojennukseen. Kolmessa ovessa oli kymmenkunta pientä ja vähän isompaa painaumaa. Seuraavaksi kiillotusta ja vahausta varailemaan.

Soitin myös savon perukoille Fin-Turbolle ja kyselin kustannusarviota turbon keväthuollolle. Puhallin vislailee vähän moottorin ollessa kylmä ja arvelisin, että turbon laakerit ovat nähneet jo parhaat päivänsä. Hintaa huoltotoimenpiteille tulisi noin 400 egee ja jos toteutan samalla pienen kompressoripuolen modauksen, niin hintaa tulee lisää 200e. Sillä pitäisi irrota +50hv edellyttäen, että ecun softakin päivitetään. Hmmm…. pikku viritys alkoi oitis kiinnostamaan. Samalla vois tietty vaihtaa sen välijäähdyn ja ahtoputkiston ja …. :)

21.5.2010 Sain vihdoin pesetettyä Megsun. Koivun mahlaa ja siitepölyä olikin kertynyt jo aikamoinen kerros katolle ja konepellille. Samalla työpaikan meikkarit kiillotti koko maalipinnan ja heittivät kestovahan päälle. Lisäksi sisätilat siivottiin ja nahkapenkit käsiteltiin nahanhoitoaineella. Huh. En olisi jaksanut alkaa moiseen työpäivän jälkeen. Nyt kelpaa ajella taas puolikesää noilla vahoilla. :)

Tekniikka on muuten toiminut ihan ok, mutta 95km/h nopeudessa etupää autosta on alkanut täristää melkoisesti. Ilmeisesti renkaista on irronnut painoja, koska täristäminen alkoi ilman ennakkovaroitusta. Niin ja ilmastointilaite ei toimi, kaiketi kylmäaine on lopussa. Sekin pitäisi täyttää joku päivä ensi viikolla…(kun helteet on loppu).