RTF ry | Renault & Dacia merkkikerho | Keskustelu - Foorumi
http://www.rtf.fi/keskustelupalsta/

Miksi turbo ei kestä ??
http://www.rtf.fi/keskustelupalsta/viewtopic.php?f=8&t=5004
Sivu 1/1

Kirjoittaja:  Juan-75 [ 27.11.2018 13:37 ]
Viestin otsikko:  Miksi turbo ei kestä ??

Oliskos tietoa/kokemuksia seuraavanlaisesta tapauksesta; Kyseessä Renault Trafic 1,9 dCi 100, jossa moottori on hieman piristetty n. 130hv: aan.

Noin puolitoista vuotta sitten alkoi Rellussa turbo ääntämään ja se vaihdettiin tehdaskunnostettuun Garretin turboon. Turbo toimi jonkin aikaa, mutta rupesi ääntämään jälleen ja sain takuuseen uuden turbon. Tämä turbo alkoikin jo ääntämään parin viikon ajon jälkeen ja nyt vaihdettiin alkuperäis osa.

No, kuten jo arvata saattaa tämäkään turbo ei toimi ja samat oireet jatkuvat. Turbon vaihtanut paja ei osaa ottaa kantaa siihen mikä turbon rikkoo. Öljyn kierto turbolla toimii, turbon öljynkierron putket on vaihdettu ja öljynpaine on ok, eli se ei ole vikana. Joka kerta kun turbo on vaihdettu, on todettu sen olevan väljä ja että turbiini on päässyt vastaamaan turbon rukoon. Kuten mainittu, viimeisin turbo joka autoon vaihdettiin, oli alkupeäinen Renaultin osa, joten tehdaskunnostus laautukin on suljettu laskuista pois.

Olen myös kysellyt lukuisista paikoista voisiko tuo piristys aiheuttaa turbolle liian suuren kuormituksen, että se olisi vian aiheuttaja. Poikkeuksetta olen saanut vastaukseksi, että se ei aiheuta turbolle niin suurta kuormitusta, että se olisi aiheuttaja. Samassa yhteydessä on tullut maininta, että optimointi olisi ko. vikaa koskaan aiheuttanut.

Mikä tätä vikaa voisi aiheuttaa? Viisaammat kertokaa, epätoivo iskee :-o

Kirjoittaja:  Paroni [ 28.12.2018 23:15 ]
Viestin otsikko:  Re: Miksi turbo ei kestä ??

Imupuoli kokonaan purkuun. Imusarja, egr, ahtoputket, välijäähdytin jne pesulle.. niissä oleva oravan paska irtoillessaan sen turbon särkee.

Sivu 1/1 Kaikki ajat ovat UTC
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/