RTF ry | Renault & Dacia merkkikerho | Keskustelu - Foorumi
http://www.rtf.fi/keskustelupalsta/

Laguna 2 sähkömystiikkaa
http://www.rtf.fi/keskustelupalsta/viewtopic.php?f=8&t=4900
Sivu 1/1

Kirjoittaja:  Jarir8666 [ 22.04.2018 10:35 ]
Viestin otsikko:  Laguna 2 sähkömystiikkaa

Koitetaan nyt mahdollisimman tarkkaan selostaa tapahtumat jos joku saisi tästä kiinni ja arvaisi auttaa:

Laguna 2 vm. 2002, 1.8 16v toiminut tässä nyt vuoden oikein hienosti, kunnes eräs päivä töistä lähdössä kotiin, kortti paikalleen ja start niin ei lähdekkään käyntiin, starttaa kyllä ilosesti mutta ei lupaakkaan, 4-5 kertaa kokeilin. Bensavalo paloi ja aattelin että jos bene niin vähissä ja valossa/mittarissa heittoa niin laitetaan 10L menovettä ja uus yritys, ei auta. No konepelti auki ja päällisin puolin tsekkaus ja sitten konehuoneen sulakerasia auki ja sulakkeet kävin läpi, sulake nro 8 (20A) palanut, vaihto ja taas mennään, hienosti sekunnissa käyntiin.

Koittaa seuraava aamu, kortti paikalleen ja kas, mitään valoa ei syty mihinkään, edes kattoon oven avaamisen merkiksi. Se on selvä että akku tyhjä, jonka töiden jälkeen mittasin että 10 ja risat näyttää voltteja. Akku lataukseen vaan eipäs halvahko älylaturi edes ala lataamaan, hermo meni ja uusi exide tilalle joka jäi päiväksi lataukseen. Illalla paikalleen ja testi, hyvin toimii ja käynnistyy ok.

Seuraava aamu taas tuo saman ongelman, akku tyhjä ja 10 ja risat uuden exiden voltit :((

2 kysymystä herää, minkä sulake on tuo numero 8 (20A) pellin alla? Ja jos ei nämä asiat liity toisiinsa niin mitäs seuraavaksi?

Sen verran omilla tietotaidoilla tutkittu että latausjännite on 13,9 ja 14,2 voltin nurkilla, kylmänä vs lämmin ja kierroksilla vs ilman. Valoja ei jää mihinkään yöksi palamaan autoon. Autossa on vaan yksi avainkortti jossa ei toimi avausnapit, eli auto on avoinna yötä päivää ja ollut näin koko vuoden mitä oon ajellut sillä, että ei pitäs silläkään olla tekemistä asian kanssa. Jokin purkaa akkua mutta mikä?

Ps. Miksei toiselle (kilpailevalle?) renaultkeskustelu palstalle pääse, ei tuu aktivointi sähköpostia.

Kirjoittaja:  kimbe [ 22.04.2018 14:41 ]
Viestin otsikko:  Re: Laguna 2 sähkömystiikkaa

Jarir8666 kirjoitti:
minkä sulake on tuo numero 8 (20A) pellin alla?

Sen verran ainakin tarkennusta kaivannee, että missä kohtaa tuo sulake tarkemmin ottaen sijaitsee (liitteen kuvassa)? Tuo renun dokumentaatio kun ei moottoritilassa tuohon kyseiseen positioon 20A sulaketta tarjoa. Siihen joku laittanut alkuperäistä isomman sulakkeen tai sitten puhutaan eri kohdan sulakkeesta.
Liitteet:
Sulakerasia.jpg

Kirjoittaja:  Jarir8666 [ 22.04.2018 15:26 ]
Viestin otsikko:  Re: Laguna 2 sähkömystiikkaa

Jaaha tulkitsin väärin tota sulaketaulua autosta, eli se on numero 9 tosta sun kuvasta, yritin kuvaa laittaa tähän mut en saa niin pieneks että kelpais foorumille enkä osaa noita linkkihommia...

Kirjoittaja:  Jarir8666 [ 22.04.2018 15:33 ]
Viestin otsikko:  Re: Laguna 2 sähkömystiikkaa

https://m.imgur.com/a/FXlsQU0

Osasinkohan, tossa kuva ko. Sulakkeesta.

Kirjoittaja:  kimbe [ 22.04.2018 16:01 ]
Viestin otsikko:  Re: Laguna 2 sähkömystiikkaa

Joo, se on ilmastoinnin sulake tuo 9 - Fuse: Air conditioning clutch (171) - variable capacity actuator (1150). En äkkiseltään ainakaan piirikaaviosta löytänyt, että miksi se koko moottorin käynnistymiseen vaikuttaisi. Mutta mistäs näistä tarkkaan tietää, että mitä suojatarkasteluja sinne on moottorin ecun:n puolelle tehty käynnistyksen osalta.

Kirjoittaja:  Jarir8666 [ 22.04.2018 16:08 ]
Viestin otsikko:  Re: Laguna 2 sähkömystiikkaa

Jaahas :D Sehän on mielenkiintosta tosiaan että sen takia ei auto lähtis käyntiin. Ja toisaalta mikä mahtaa olla oikosulussa jos se sulake palanut, ja nyt tyhjää akkua kun uus sulake paikallaan eikä ole kyllä palanut uudestaan, mut näytti et olis kuumentunu kun kattoo kontakti piikkejä sulakkeesta.

No nyt se sulake on ollut pois paikaltaan tän päivää, samalla kun jumppasin etupyörän laakerin, täytyy mitata onko akun varaus laskenu.

Edittiä: Nyt vasta tän vian ohella huomasin että autohan käynnistyy ilman kytkimen pohjaan painamista, mun mielestä ennen piti painaa kytkintä oli vaihde päällä tai ei. Eipähän ole tämmösiä tullu vastaan vaikka kaikenlaista on osunu kohdalle n. 30 auton aikana.

Kirjoittaja:  kimbe [ 22.04.2018 16:40 ]
Viestin otsikko:  Re: Laguna 2 sähkömystiikkaa

Jarir8666 kirjoitti:
Edittiä: Nyt vasta tän vian ohella huomasin että autohan käynnistyy ilman kytkimen pohjaan painamista, mun mielestä ennen piti painaa kytkintä oli vaihde päällä tai ei.

Aiemmasta omasta ph1 kakkoslagunasta en enää muista, mutta tuo nykyinen faceliftattu on kyllä aina lähtenyt napista ilman jarruja ja kytkimiä. Mutta tuntuu että tuokin on näissä kiinni enemmänkin jostain valmistuksen viikonpäivästä tai auton väristä, että miten nuo käyttäytyy. Jostain ulkomaanfoorumilta juuri lueskelin, kun samanlaisissa vehkeissä toisilla kaipaa polkimia ja toisilla ei. Taisi se keskustelu olla kyllä Meganen osalta, mutta kuitenkin.

Kirjoittaja:  Jarir8666 [ 23.04.2018 17:30 ]
Viestin otsikko:  Re: Laguna 2 sähkömystiikkaa

Kiitoksia tästä. Mistä löytyy nuo sulakkeiden merkitykset?

Toinen asia, tässä just hitaalla tahdilla tehnyt etupyörän laakerin vaihtoa, ja heräs ihmetys että eikö Lagunassa ole sokkaa siellä laakerin alla? Abs anturin kiinnike sinne tulee kyllä ja se löytyikin mutta sokkaa ei näy olevan? Uuden mukana tuli kylläkin.

Kirjoittaja:  kimbe [ 24.04.2018 08:01 ]
Viestin otsikko:  Re: Laguna 2 sähkömystiikkaa

Ei taida noita konehuoneen sulakkeita olla käyttöohjekirjassa avattu, mutta liekö jossain esim. Haynesin korjausoppaassa. Renun omissa johdotuskaavioissa ainakin, mutta vähän kiven alla nuo. Etsivä toki löytää netistäkin.

Sokalla tarkoittanet sitä lukkorengasta... Ei ole tuossa Lagunan rakenteessa. Ellei ennestään ole tuttu, niin hyvä sivusto räjäytyskuvien ihmettelyyn on tuo catcar-sivusto: https://www.catcar.info/renault/?lang=en. Oman auton VIN-koodista saa sen nelimerkkisen tarkenteen oikealle mallille.

Kirjoittaja:  Jarir8666 [ 23.05.2018 16:14 ]
Viestin otsikko:  Re: Laguna 2 sähkömystiikkaa

Kiitoksia tästä, laakeri tulikin jo vaihdettua prässinä 800 tonnin särmäyskone :lol: Voimat riitti.

Nyt olen tota sähkömystiikkaa saanut tutkia enemmän. Eli ensin luulin että magneettikytkin ilmastoinninkompurasta olis sökönä, kun tyhjensi siis akkua. Nyt ilmeni että magneettikytkimelle menevään johtoon jää virta päälle kun auton sammuttaa?? :shock: Pidin johtoa irti yön ajan ja kappas akku ei ole tyhjä. Eli pitäskö nyt testata releen vaihtoa? Magneettikytkin siis toki voi myös olla viallinen tai kompuran paineanturi, kun magneettikytkin ei kytkeydy vaan nytkähtää vain vähän kun laittaa ilmastoinnin sulakkeen paikalleen, saman verran siis liikahtaa myös auton ollessa sammuksissa. Saisiko täällä kukaan tästä kiinni että mitä nyt kannattaisi tehdä?

En siis ole vielä käynyt ilmastointia täytättämässä turhaan tuon sähkövian takia että en tiedä toimiiko ilmastointi vaikka saisi tuon jännitteen magneettikytkimen johdoista pois sammuksissa ollessa. Missä rele sijaitsee, jos siitä kannattaisi vikaa etsiä edes?

Kirjoittaja:  kimbe [ 23.05.2018 19:51 ]
Viestin otsikko:  Re: Laguna 2 sähkömystiikkaa

Vastailinkin tähän aiheeseen sulle tuonne toiselle foorumille, mutta en nyt tähän samaa kopioi, joten vilkaise sieltä.

Sivu 1/1 Kaikki ajat ovat UTC
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/